Art & history

Oog in oog met historische details

Imponerende hoge plafonds, grote ramen en veel design pareltjes

Het is de droom van elk hotel: een mooie plek die voorheen gesloten was, openstellen voor het publiek en hotelgasten. Waar het decor, inrichting en concept herinneringen oproepen aan een rijke geschiedenis met een verhaal. Waar historische elegantie is gemixt met hedendaags design. Dompel je onder in een kosmopolitische of juist kleinstedelijke omgeving vol historische details.

Een mix van klassiek en modern design

Grandieuze uitstraling en huiselijke warmte

In het Carlton Ambassador is de invloed van de Dutch Boutique stijl te vinden met mooie stoffen in de kleur Hague Blue met bijzondere Hindeloopen elementen en de Tudor Roos, de Engelse heraldische roos. Het interieur bij binnenkomst heeft een eigenheid en persoonlijkheid door de mix van design items en materialen, zoals leer, hout en glas. Gedurfde keuzes en toch past alles mooi bij elkaar.

Lees meer

The Dominican: een plek met een ziel

Een mondaine, trendy ontmoetingsplaats

De rijke historie van The Dominican vormde een bron van inspiratie voor het exclusieve design en de dramatische maar intieme architectuur van het hotel. Het hotel ligt op de plek waar voorheen een Dominicaner klooster stond, gebouwd in de 15e eeuw. Deze luisterrijke historie is weerspiegeld in de imposant hoge plafonds, de originele stenen vloeren, de sensationele booggewelven en de serene kloostergangen.

De Franse kunstschilder

JEAN LOUIS DAVID

De locatie was voorheen ook het huis van de Franse kunstschilder Jacques-Louis David. De originele façade van de woning bleef intact en werd geïntegreerd in het ontwerp van The Dominican.

Lees meer

Hoge kloostergangen

EN VEEL RAMEN

Neem een cocktail in de Grand Lounge; het kloppend hart van het hotel met uitzicht op de intieme binnentuin. De incrowd van Brussel mixt hier met onze gasten.

Lees verder

Carlton Banks Mansion X Berlage

Hoe de Nederlandse architect Berlage ons wist te inspireren

Glas-in-lood, gedecoreerd tapijt en elegante houten kasten. Nabij de ‘Gouden Bocht’ op de Herengracht in hartje Amsterdam ligt ons hotel Carlton Banks Mansion. Voor het interieur heeft de Amsterdamse architect Berlage, de stijl van de Amsterdamse School en de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright figuur gestaan. Dit levert authentiek en warm Amsterdams design op, vertaald naar deze tijd.

Lees meer

Ontdek schoonheid, historie en cultuur

Lekker ronddwalen, rondkijken en genieten

Slapen in een majestueus grachtenpand, een oud klooster of statige residentie - waar heeft u zin in

We zijn trots op onze locaties en willen graag dat u ze leert kennen.

×

Boek direct en profiteer:

Beste prijs garantie

Special offers