Over ons

Een vriendelijk design en een rijke historie

Dit is een plek waar u graag naar terugkeert, een plek waar u alweer naar terugverlangt zodra u vertrokken bent. Gelegen in het hartje van Brussel herbergt het hotel een schat aan historie. The Dominican staat op de plek waar in de 15e eeuw een Dominicaner klooster gevestigd was en in later tijden het huis en atelier van de beroemde neoclassicistische kunstschilder Jacques-Louis David. Ontdek de kenmerkende middeleeuwse architecturale bouwstijl die op velerlei manieren terugkomt in de zorgvuldig gekozen antieke voorwerpen en design objecten. Ieder detail van The Dominican is geïnspireerd door schoonheid en comfort, waarbij historische elegantie en hedendaags design op unieke wijze hand in hand gaan.

Nieuwe gesprekken

Nieuwe herinneringen

Hier kennen we geen onbekenden. Enkel vrienden die u nog niet eerder ontmoet hebt. Wanneer u zich door de straten van Brussel slingert, voelt u de verleiding om terug te keren naar The Dominican met zijn bohemienachtige sfeer. In de indrukwekkende hoge ruimtes weerklinkt een opwindende medley van verhalen en vreemde talen, gesproken door jong en oud. Wandel op uw gemak door de kloostergangen, drink een heerlijk kopje koffie in de Lounge Bar of vind een rustig plekje in onze Courtyard, onze geheime tuin met sereen terras en geniet er van een glas wijn na een lange dag. U vindt er een overvloed van mogelijkheden om nieuwe krachten op te doen en de alledaagse drukte achter u te laten.

Ontdekken

Een kosmopolitische ontmoetingsplek

Waar kunst en gratie elkaar ontmoeten

The Dominican is gevestigd in het bruisende culturele hart van de Brusselse kunst, mode en architectuur. Ons hotel is de ideale toegangspoort om de stad goed te leren kennen. De Grand Lounge – het kloppend hart van ons hotel – is een kleurrijke ontmoetingsplaats waar mensen van uiteenlopend pluimage zich mengen en elkaar treffen – artistieke geesten, gasten, inwoners, reizigers, operazangers en politici. Het is de ideale setting voor een vers ontbijt, een ontspannen lunch of verrassende dinerervaring met de exquise Brusselse keuken. U geniet er van klassieke Belgische gerechten zoals Waterzooi (rijk gevulde stoofpot met kip), Bouillabaisse (een stoofpot van verse vis), maar ook van een overheerlijke Souris d’augneau au chou (lamsschenkel). Wij nodigen u uit om plaats te nemen. Geniet ervan.

Restaurant & Bar

Unieke events

Een zinsbegoochelend avondje uit

Escapisme, even het alledaagse ontvluchten, weten wij op waarde te schatten. Het herinnert ons eraan dat wij het leven zouden moeten vieren en stijlvolle feesten omarmen. Want waarom vasthouden aan gangbare formules en verwachtingen? Onze Grand Lounge met zijn ruimtelijke, hoge kloostergangen is de locatie waar kunst en gratie elkaar ontmoeten. Het kan de vorm aannemen van een stadsgalerie, een ‘open’ party scene of een grensverleggend live muziek podium. Het is een locatie waar delicate parfums worden gelanceerd, sportieve prestaties worden gelauwerd en beroemde merken hun indrukwekkende presentaties realiseren. Welnu, treed binnen in deze stijlvolle ontmoetingsplek.

Meetings & Events
×

Boek nu