Natuurgebied Meijendel

Uren wandel- en fietsplezier voor jong en oud gegarandeerd! 

Deze fietsroute brengt je van het Haagsche Bos naar Meijendel. Het Haagsche Bos is gelegen tussen het centrum van Den Haag en Wassenaar. Aan het einde van het Bos kruis je de weg langs het Landgoed Clingendael. Hier is de Japanse tuin gelegen, wat zeker een bezoekje waard is. De Japanse tuin heeft maar een paar openings maanden per jaar, controleer de openingstijden vooraf aan je bezoek. Je bereikt Meijendel al snel. Hierna kun je eventueel te voet verder gaan. Breng een bezoek aan de Waalsdorpervlakte.

Bekijk de route

Van het Zuiderstrand naar het Westland

Ontdek de duinen van Zuid-Holland

We starten in de stad vanaf Carlton Ambassador Hotel. Vanaf hier leiden we je naar winkelstraat De Fred in stadsdeel Scheveningen. Hier kun je doorheen fietsen of even stoppen bij een van de vele boetiekjes en lunchrooms. Daarna gaat de route door de wijk Duindorp dat net naast de duinen gelegen is. Dit is dan ook de ingang van de mooie fietsroute door het mooie duinpark. Hier vandaan volg je de route langs de zee, waarna je in Kijkduin aankomt. Pak de fietsroute hier op en volg deze route richting Terheijde en Monster. Onderweg kom je langs de Zandmotor waar zeehonden zich nog wel eens laten zien. Dit is een mooie plek voor een wandeling.

Bekijk route

Door Midden Delfland naar Delft

Ontdek de uitstrekte natuur van Midden Delfland

Vanuit het Willemspark ga je naar het Zuiderpark, neem bij Parkoers een lekkere koffie to-go, om daarna langs de vele kassen door het Westland naar het dorpje Kwintsheul te fietsen.


Na de Lange Wetering ga je het water van De Zweth over en rij je door een typisch Hollands polderlandschap. In het pittoreske dorpje ’t Woud kan je een pitstop maken om van het uitzicht te genieten. Vervolg daarna de route langs een zijtak van De Zweth, de Zijde, richting Schipluiden.


Na Schipluiden maakt de route een knik en fiets je zo door naar Delft, om neer te strijken bij Royal Blue, de oudste en meest bekende keramiek-potterij waar nog op authentieke wijze Delfts Blauw porselein vervaardigd wordt. Dit is zeker een bezoekje waard! Vertoef daarna in het centrum van Delft op bijvoorbeeld de Oude Beestenmarkt, en neem vanaf Delft CS de trein terug naar Den Haag Centraal (vergeet op het station niet een fietsticket te kopen).

Een bezoekje waard

overige tips van mooie bezienswaardigheden

Je hoeft natuurlijk niet een hele route te maken om de wonderschone natuur van Den Haag te bezichtigen. Wil je de natuur combineren met de stad? Dan hebben wij hieronder leuke tips voor je:


Japanse Tuin, het pronkstuk van landgoed Clingendael. Hier zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De tuin is heel kwetsbaar. Daarom is de Japanse Tuin slechts 8 weken in het jaar geopend, aankomende opening is vanaf 27 april t/m 6 juni 2022.


Kasteel Duivenvoorde ligt in een rustige, landelijke omgeving in het midden in de drukke Randstad. Duivenvoorde bevindt zich op de grens van Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam. Het kasteel is middeleeuws van oorsprong, maar nu veeleer zeventiende- en achttiende-eeuws van stijl.

Ook leuk

Den Haag de Groene stad aan Zee. Wellicht zul je bij een bezoek aan Den Haag je verbazen over de vele parken en groen om je heen. Den Haag heeft nooit stadrechten gekregen en het was daarom niet nodig een stadsmuur te bouwen, zo bleef er veel ruimte over voor groen. Daarom hebben wij hieronder nog een aantal leuke tips geselecteerd.

×

Boek direct en profiteer:

5% korting

€10,- te besteden aan eten en drinken

Kosteloos annuleren tot 24u voor aankomst (op flexibel tarief)

Meeting of event aanvragen

Vertel ons de ideeën en wensen van jouw vergadering of event bij ons.

Offerte aanvraag

Restaurant Sophia

Een gevoel van thuis komen en comfort overvalt je als je Restaurant Sophia binnenloopt.

Ontdek Sophia