Sophia Restaurant & Lounge

A taste of the good life

Yes, we zijn weer geopend. Reserveer een tafel.


Een gevoel van thuis komen en comfort overvalt je als je Restaurant Sophia binnenloopt. Gelegen in het Willemspark, omringt door oude kastanjebomen en Ambassades. Kies een rustig plekje uit om bij te komen van de drukte in de stad. Schuif aan in Restaurant Sophia voor een uitgebreide lunch of diner. Geef toe aan de verleiding van onze onovertroffen beefburger, geniet van onze prachtige signature dishes of zondig met de zoete kunstwerken van onze chef-kok. Neem op een zonnige dag plaats op ons zon overgoten terras aan de Zeestraat. Eigenlijk kun je hier de hele dag wel doorbrengen!



Wij hanteren de komende periode een aangepaste menukaart. Bekijk de menukaart

All day menu | Drinks

Reserveren

High tea

vijf gangen hartig en zoet

Uitgebreid genieten van een vijf gangen high tea? Dat kan bij Sophia! Elke gang wordt met passie bereidt. Start met sandwiches en lekkere bites om het vervolgens af te sluiten met een selectie aan patisserie.


De high tea bestaat uit zoete en hartige lekkernijen geserveerd op etagère inclusief onbeperkt koffie en thee en is €29,50 per persoon.


Reserveer High Tea

Menu Puur

driegangendiner geïnspireerd op smaakmakers van het seizoen

Geniet van de mooie voor-, hoofd en nagerecht die het Menu Puur vormen. Maak een keuze tussen vis of vlees voor zowel het voorgerecht als hoofdgerecht. Sluit af met een heerlijk dessert of Chef's kaasselectie. Maak de avond helemaal compleet met het bijpassende wijn arrangement voor €20.

Reserveer Menu Puur

Genieten van de zon

Op ons ruime terras

Even bijkomen van een wandeling door te stad, een lange meeting of een drukke werkweek? Dat kan in Lounge Bar by Sophia. Bestel een kop koffie of een kleine bite bij je glas champagne.

Reserveren

Liefde voor mooie ingrediënten

Fijne smaken en fraaie borden

Onze chef-kok brengt zijn liefde voor verse ingrediënten mooi samen op het bord. Zijn kookstijl is internationaal met verschillende ‘moods’ voor de dag. Bestel zijn signature dishes, dat net kleine schilderijtjes zijn, mooi opgemaakt met vis of vlees uit de streek en seizoensgroente en kruiden.


Op het menu staan verder: gerechten van de Big Green Egg barbecue, klassiekers zoals de Ceaser salade en Runder rib-eye maar met een twist, salade met Iberico ribfingers, die te lekker is om waar te zijn. Of geniet van een appetizers bij de borrel of het uitgebreide driegangen menu “Puur”. Ook aan de vegetarische eter is gedacht met de heerlijkste groente gerechten, bijvoorbeeld een op de barbecue bereidde Dry Aged Beet. 

Bekijk Menukaart

Chef-kok Jeroen van Brecht

aan het woord

De passie van chef-kok Jeroen van Brecht draait om het 'verse koken' waarin geen plek is voor 'pietluttige dingen', ook wel gezegd: ‘what you see is what you get’. Jeroen: "We maken alles vanaf de basis vers: de jus de veau, sauzen en de crèmes. Zo krijgen we de diepe smaken waarnaar we op zoek zijn."


"Samen met mijn keukenteam vinden we inspiratie in de seizoenen en werken we met topleveranciers om mooie smaakcombinaties te creëren. Vervolgens stoppen we er nog flink wat liefde in. In de wintermaanden pekelen we de hertenbout bijvoorbeeld eerst waarna we het roken. Ook het mooiste stukje Zeeuwse buikspek pekelen we zelf waarna het één nacht de oven in gaat. Ja, we hebben een prachtig vak!"

Reserveer een tafel

×

Boek nu

  • ​Beste prijs garantie
  • Ontvang €10 tegoed
  • ​Special offers

Cookie Instellingen

Deze website gebruikt Cookies.

Meer informatie over het gebruik van cookies en gegevensverwerking vindt u onder onze Cookie- en privacy-policy .