Sophia
Restaurant & Lounge

Een gevoel van thuis komen en comfort overvalt je als je Restaurant Sophia binnenloopt. Gelegen in het Willemspark, omringt door oude kastanjebomen en Ambassades. Kies een rustig plekje uit om bij te komen van de drukte in de stad. Schuif aan in Restaurant Sophia voor een uitgebreide lunch of diner. Geef toe aan de verleiding van onze onovertroffen beefburger, geniet van onze prachtige signature dishes of zondig met de zoete kunstwerken van onze chef-kok. Neem op een zonnige dag plaats op ons zon overgoten terras aan de Zeestraat. Eigenlijk kun je hier de hele

dag wel doorbrengen!


COVID MEDEDELING:

Wij zijn alleen geopend voor hotelgasten en bieden momenteel alleen Take Away mogelijkheden aan. Wij hanteren de komende periode een aangepaste menukaart. Vraag ons naar de actuele menukaart.

In afwachting van de maatregelen zijn wij tot 10 februari gesloten.

Reserveren

High tea

vijf gangen hartig en zoet

Uitgebreid genieten van een vijf gangen high tea? Dat kan bij Sophia! Elke gang wordt met passie bereidt. Start met sandwiches en lekkere bites om het vervolgens af te sluiten met een selectie aan patisserie.


De high tea bestaat uit zoete en hartige lekkernijen geserveerd op etagère met daarnaast losse bites. Inclusief onbeperkt koffie en thee voor €29,50 per persoon.

Reserveren

Menu Puur

seizoensgebonden driegangendiner

Elk seizoen wordt Chef-kok Jeroen van Brecht geïnspireerd door de smaken van het seizoen. Resultaat: verfijnde gerechten met een eigenzinnige touch. Je geniet van het driegangendiner voor €39,- per persoon.


Maak de avond helemaal compleet met het bijpassende wijn arrangement voor €20,- per persoon.


Reserveren

Warm binnen

zoek een knusse plek om bij te komen

Even bijkomen van een wandeling door te stad, een lange meeting of een drukke werkweek? Je kunt de gehele dag terecht bij Sophia.


Bestel een kop koffie, een bite bij je glas champagne of proost samen met een van de signature cocktails.

Reserveren

Liefde voor mooie ingrediënten

Fijne smaken en fraaie borden

Onze chef-kok brengt zijn liefde voor verse ingrediënten mooi samen op het bord. Zijn kookstijl is internationaal met verschillende ‘moods’ voor de dag. Bestel zijn signature dishes, dat net kleine schilderijtjes zijn, mooi opgemaakt met vis of vlees uit de streek en seizoensgroente en kruiden.


Op het menu staan verder: gerechten van de Big Green Egg barbecue, klassiekers zoals de Ceaser salade en Runder rib-eye maar met een twist, salade met Iberico ribfingers, die te lekker is om waar te zijn. Of geniet van een appetizers bij de borrel of het uitgebreide driegangen menu “Puur”. Ook aan de vegetarische eter is gedacht met de heerlijkste groente gerechten, bijvoorbeeld een op de barbecue bereidde Dry Aged Beet. 

Chef-kok Jeroen van Brecht

aan het woord

De passie van chef-kok Jeroen van Brecht draait om het 'verse koken' waarin geen plek is voor 'pietluttige dingen', ook wel gezegd: ‘what you see is what you get’. Jeroen: "We maken alles vanaf de basis vers: de jus de veau, sauzen en de crèmes. Zo krijgen we de diepe smaken waarnaar we op zoek zijn."


"Samen met mijn keukenteam vinden we inspiratie in de seizoenen en werken we met topleveranciers om mooie smaakcombinaties te creëren. Vervolgens stoppen we er nog flink wat liefde in. In de wintermaanden pekelen we de hertenbout bijvoorbeeld eerst waarna we het roken. Ook het mooiste stukje Zeeuwse buikspek pekelen we zelf waarna het één nacht de oven in gaat. Ja, we hebben een prachtig vak!"

Reserveer een tafel

×

Boek nu

  • ​Beste prijs garantie
  • Ontvang €10 tegoed
  • ​Special offers

Cookie Instellingen

Deze website gebruikt Cookies.

Meer informatie over het gebruik van cookies en gegevensverwerking vindt u onder onze Cookie- en privacy-policy .