WOW!

Boek direct bij ons en ontvang

Gratis parkeren

Max. 15% korting

Geen reserveringskosten

€10,- tegoed te besteden in het hotel

BOEK NU
BOEK DIRECT

ONTDEK DE NATUUR

Echt tot rust komen doe je in de natuur. Utrecht heeft uitstekende natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of gewoon kunt relaxen. Zo zijn er in de omgeving van ons hotel diverse parken en plassen te vinden, maar ook iets verder gelegen vind je de uitgestrekte Utrechtse Heuvelrug.


Lees hieronder al onze tips voor in de natuur!

carlton-president-local-hotspots-natuur-haarrijnseplas

Haarrijnse plas


4 min 9 min 30 min


Deze plas staat ook wel bekend als Leidsche Rijn aan Zee. Het is een heerlijk om hier een dagje op het grote zandstrand te vertoeven. Ook kun je er lekker zwemmen. Het zwemwater is schoon, want er mogen hier namelijk geen motorboten varen. Waarom nog naar de kust gaan als je hierheen kunt?


Tip: een lekker drankje drink je op het terras bij Key West Beachhouse.

carlton-president-local-hotspots-natuur-maximapark

Máximapark


6 min 18 min 60 min


In het hart van de bebouwing tussen Leidsche Rijn en Vleuten De Meern ligt het uitgestrekte Máximapark. Een rustgevend en tegelijkertijd levendig park dat even groot is als de Utrechtse binnenstad. Het is een ontmoetingsplek waar iedereen kan wandelen, fietsen, sporten, picknicken, spelen, varen en natuurlijk genieten. In het midden van het park ligt de Bosspeeltuin, een plek waar kinderen lekker samen kunnen spelen en hun gang kunnen gaan.


Tip: loop een rondje door Het Vlinderhof, een bijzondere tuin in het Binnenhof van het Máximapark.

carlton-president-local-hotspots-natuur-landgoed-haarzuilens

Landgoed Haarzuilens


10 min 16 min 60 min


Fiets of wandel in het oer-Hollandse natuurgebied van Landgoed Haarzuilens. Dit landgoed ligt vlakbij ons hotel en is ideaal voor een dagje uit, met of zonder kinderen. Het landgoed is ruim 600 jaar oud en op het landgoed vind je ook het authentieke Kasteel de Haar. Via de historische lanen en paden zie je prachtige bloemrijke weides, oude akkers en weilanden van Klein Limburg.


Tip: In de boomgaard De Boswachter kun je picknicken en fruit plukken.

carlton-president-local-hotspots-natuur-julianapark

Julianapark


10 min 22 min 58 min


Het Julianapark is één van de oudste stadsparken van Utrecht, gelegen in de wijk Zuilen. Het park staat bekend om de weelderige beplanting en uitgestrekte ligweides. In het park kan je lekker wandelen of picknicken. Er is ook een kinderboerderij te vinden, waar de kippen gewoon los op het terrein mogen lopen. In het park worden regelmatig leuke events en festivals gehouden.


Tip: Bij het Antje Drijver Paviljoen in het park worden regelmatig leuke workshops georganiseerd, zoals een gitaar- of schilderworkshop.

carlton-president-local-hotspots-natuur-loosdrechtse-plassen

Loosdrechtse Plassen


24 min 53 min


De Loosdrechtse Plassen is een groot watersport- en natuurgebied en bestaat uit 6 verschillende plassen: het Wijde Blik, de Loenderveense Plas, de Vuntus, de Eerste tot en met de Vijfde Plas en de Breukeleveense Plas (of ook wel Stille Plas genoemd). Op verschillende gebieden van de plassen zijn watersporten mogelijk. Roeien, kanoën, suppen, zeilen, sloepvaren, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterfietsen... het kan hier allemaal! Hou jij meer van de rust en stilte van de natuur? In de Vuntus en Breukeleveense Plas leven veel waterplanten en vogels. Ook leuk om te doen is een rondje Loosdrechtse Plassen op de fiets!


Tip: huur een kano bij het Wijde Blik en vaar tussen de waterlelies, gele plomp en ontdek bijzondere vogels.

carlton-president-local-hotspots-natuur-vecht

Vecht


18 min 50 min


Naast de Loosdrechtse Plassen loopt de rivier de Vecht. Het leukste is om de Vecht te ontdekken met een sloep. Deze kan je gemakkelijk huren via De Eerste Aanleg. Het huren is heel gemakkelijk en al mogelijk vanaf 2 uur. Als je aan boord komt, krijg je een korte instructie. Bovendien ontvang je een kaart met de door jou gekozen route. Omdat de boten gemakkelijk in gebruik zijn, is een vaarbewijs niet eens nodig! Mocht je eerst een proefvaart willen, dan is dit ook mogelijk. Extra leuk is om een route te kiezen die je zowel naar de Loosdrechtse Plassen als de Vecht brengt!


Tip: Huur een sloep via De Eerste Aanleg, neem een picknicktas mee van ons restaurant One24 en genieten maar!

carlton-president-local-hotspots-natuur-botanische-tuinen

Botanische Tuinen Utrecht


18 min 44 min


De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht liggen aan de rand van de stad en zijn aangelegd op en rondom het 19e-eeuwse Fort Hoofddijk. Hier vind je de mooiste planten uit de hele wereld in een aantal deeltuinen zoals de grootste rotstuin van Europa en de Evolutietuin die de ontwikkeling van het plantenrijk laat zien. De Tropische Kassen huisvesten planten uit warmere streken waaronder orchideeën en hier kun je tijdens het Vlinderfestival de mooiste tropische Vlinders bewonderen. De Ontdektuin staat vol plantenverhalen en ernaast vind je het Bijenhotel, ingericht voor inheemse vlinders en andere insecten en de Vogelhut waar je vogels van dichtbij kunt bekijken.


Tip: Tuincafé Botanica bij de Entree heeft een heerlijk terras en in hetzelfde gebouw is ook een kleine winkel.

carlton-president-local-hotspots-natuur-utrechtse-heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug


20 min 76 min


In het midden van de provincie Utrecht ligt het grootste bos van de Randstad, namelijk de Utrechtse Heuvelrug. Hier kan je uren dwalen door de natuur, genieten van het uitzicht vanaf diverse uitzichtpunten of zelfs cultuur snuiven in historische dorpen. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een oase van rust, natuur en landschappen. Kastelen, bossen, musea, alles is hier te vinden. Ook de piramide van Austerlitz is hier gelegen. Ideaal om te ontdekken op de fiets of gewoon te voet.


Tip: zin in wat avontuur? Beklim en daal van de heuvels af met de mountainbike!

VAREN OP DE VECHT

Benieuwd hoe een dagje varen op de Vecht eruit kan zien? Bekijk dan de video hieronder:

ONTDEK CARLTON PRESIDENT

one24_lunch_lr

Eten & drinken

Bij One24 proef je vondsten uit de Mediterraanse keuken, vermengd met Midden-Oosterse invloeden. Ontdek onze veelzijdige internationale, culinaire kaart.

deluxe_2_lr

Kamers

Elke hotelkamer heeft een heerlijke ambiance, razendsnelle WiFi, een verfrissende regendouche (of bad) en een heerlijk bed dat je mee naar huis wilt nemen.

whirlpool_1

Faciliteiten

Geniet in het hotel van heerlijk eten en drinken, ontspan in de wellness en daag jouw partner uit voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal! Ontdek alles wat je bij Carlton President kunt doen zonder het hotel te verlaten.