WOW!

Boek direct bij ons en ontvang

Gratis parkeren

Max. 15% korting

Geen reserveringskosten

€10,- tegoed te besteden in het hotel

BOEK NU
BOEK DIRECT

ONTDEK DE CULTUUR

Hou jij van cultuur snuiven? Dan ben je in Utrecht aan het goede adres! In Utrecht is genoeg te beleven. Zo kun je door de historische grachten van de stad varen, zijn er talloze musea en kan je van het uitzicht over de stad genieten vanaf de grootste kerktoren van Nederland, namelijk de Domtoren. Last but not least, vlak bij ons hotel ligt het grootste kasteel van Nederland en een echte eyecatcher, Kasteel de Haar!


Lees hieronder al onze culturele tips!

carlton-president-local-hotspots-cultuur-grachten-utrecht

Utrechtse grachten


16 min 28 min 90 min


Er is niets leuker dan de grachten in Utrecht te ontdekken met een rondvaart! Bij Rederij Schuttevaer kun je een heerlijk ontspannen rondvaart maken door de pittoreske Oudegracht, de prachtige Stadsbuitengrachten of de nieuw geopende Catharijnesingel. Tijdens de stadsrondvaarten komt zowel de historische als de moderne kant van Utrecht uitgebreid aan bod. Er zijn rondvaarten van één en van anderhalf uur en aan boord kan in verschillende talen worden gegidst. Stap aan boord op en geniet van de natuur en cultuur die deze oude stad te bieden heeft.Tip: er zijn nog meer leuke rondvaarten te boeken, zoals door Rhijnauwen, Amelisweerd en over de Vecht!

carlton-president-local-hotspots-cultuur-domtoren

Domtoren


18 min 31 min 100 min


De Domtoren is het icoon van Utrecht. De toren is met 112 meter nog steeds de grootste kerktoren in Nederland. De toren is al eeuwen het middelpunt van de stad en is al meer dan 600 jaar oud. Je kunt de toren op verschillende manieren beleven. Ga jij voor een workout van 495 treden met de traprondleiding of bezoek jij de top van de toren via de lift? De toren ondergaat op dit moment een restauratie en zal naar verwachting eind 2024 weer helemaal klaar zijn voor de komende jaren! Gelukkig blijft het mogelijk om naar binnen te gaan en te genieten van het prachtige uitzicht op de stad vanaf de toren.


Tip: Ga DOMunder en ontdek de 2000 jaar oude geschiedenis onder het Domplein.

carlton-president-local-hotspots-cultuur-lumen

Utrecht Lumen


18 min 30 min 95 min


Als het daglicht de straten van Utrecht verlaat, komen de verlichte verhalen van Utrecht Lumen tot leven. Lumen bestaat uit verschillende lichtkunstwerken die op diverse plaatsen in de stad te zien zijn. Ze laten de geschiedenis, de bewoners, de functie of de symboliek van een bouwwerk of locatie zien. Er zijn tijdens de wintermaanden tours met een gids te boeken. Zo ontdek je het hele verhaal achter ieder kunstwerk en leer je meer over de geschiedenis van locaties en gebouwen. Wil je deze parels liever zelf spotten? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Utrecht Lumen is het hele jaar door 7 dagen per week in de avond te zien, wanneer het donker wordt en de straatverlichting aan gaat.


Tip: loop een stukje route van Lumen voordat je een avondje gaat stappen.

carlton-president-local-hotspots-cultuur-kasteel-de-haar

Kasteel de Haar


12 min 19 min 70 min


Een grote burcht met torens, kastelen, een ophaalbrug en een slotgracht. Eromheen een enorm park vol oude bomen, met vijvers, kronkelende paden en bloemrijke stijltuinen. Kasteel de Haar is imposant en sprookjesachtig tegelijkertijd. Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de zalen, de wonderlijke geschiedenis, de tuinen of de hertjes, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen en andere figuren. Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is.


Tip: voor de kinderen zijn er een leuke speurtochten beschikbaar voor in en rond het kasteel.

carlton-president-local-hotspots-cultuur-doornburgh

Buitenplaats Doornburgh


8 min 17 min 43 min


Er is altijd wat te doen bij Buitenplaats Doornburgh! Bij dit bijzondere klooster in Maarssen parkeer je de waan van de dag bij het hek en geniet je van kunst, historie, eten en natuur. Doornburgh bestaat uit een 17e-eeuws landhuis en een voormalig klooster met markante jaren zestig architectuur, te midden van een weids park met vijvers en een bosachtig karakter. Er zijn tentoonstellingen, lezingen en voorstellingen over kunst en wetenschap. In het restaurant van de buitenplaats wordt gekookt met lokale producten, vaak uit eigen tuin. Ga lekker wandelen over de buitenplaats, de tentoonstelling bekijken of heerlijk eten bij restaurant DeZusters.


Tip: er zijn ook regelmatig concerten bij Doornburgh bij te wonen.

carlton-president-local-hotspots-cultuur-slot-zuylen

Slot Zuylen


9 min 22 min 52 min


Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners. Zo speelde Belle van Zuylen, een achttiende-eeuwse schrijfster, op het Slot een belangrijke rol. Niet alleen deze markante vrouw, maar ook het interieur zal je verbazen, Het kasteel heeft een indrukwekkende collectie portretten uit de 16e tot de 20e eeuw. Vergeet ook de prachtige tuinen niet rond het kasteel. Het slot is iedere woensdag t/m zondag geopend.


Tip: er zijn ook vaak muzikale voorstellingen te bekijken.

carlton-president-local-hotspots-cultuur-molen-van-de-polder-westbroek-en-buiten

Molen van de Polder Westbroek & Buitenweg


18 min 44 min


De Molen van de Polder Westbroek en de Molen van de Polder Buitenweg zijn gelegen tussen Oud-Zuilen en Maarssen. Samen vormen ze een markant gezelschap aan de Zuilense Ring. De Molen van de Polder Westbroek is de grootste molen van de provincie en heeft een gevlucht van bijna 28 meter. De Molen van de Polder Buitenweg is de kleinste van de provincie en is in 2016 afgebrand. Hierna is de molen opnieuw opgebouwd tot wat hij nu is. Tot 1946 bemaalde De Molen van de Polder Westbroek zelfstandig de polder, maar tegenwoordig is de molen alleen een hulpgemaal. Tussen de beide molens ligt een monumentaal sluizencomplex. 


Tip: op zaterdag is de Molen van de Polder Westbroek geopend voor bezoekers.

carlton-president-local-hotspots-cultuur-rietveldschroderhuis

Rietveld Schröderhuis


20 min 76 min


Het Rietveld Schröderhuis is een bijzonder huis. Het huis is ontworpen door Gerrit Rietveld in opdracht van mevrouw Truus Schröder, en werd gebouwd in 1924. Het huis werd tot 1985 bewoond, zowel door Truus Schröder als later ook Gerrit Rietveld. Het huis is een architectonisch hoogtepunt Van De Stijl en een echt icoon van de stad Utrecht. Bovendien staat het huis op de Unesco werelderfgoedlijst. Kenmerkend in het ontwerp van het huis zijn de vloeiende overgangen tussen binnen en buiten en de strakke horizontale en verticale lijnen. Ook bijzonder zijn de kleuren, naast wit, grijs en zwart zijn er in het huis alleen primaire kleuren te vinden. Het huis is nu een museum en dus gewoon door jou te bezoeken!


Tip: Rietveld heeft niet alleen het huis gebouwd, maar ook veel invloeden gehad op andere plaatsen in Utrecht. Loop de Rietveld Schröder route en zie alle spotlights!

carlton-president-local-hotspots-cultuur-spoowegmuseum

Spoorwegmuseum


23 min 32 min


Hou je van treinen? Dan is het Spoorwegmuseum écht wat voor jou. Zodra je de drempel van het historische Maliebaanstation overstapt ga je anderhalve eeuw terug in de tijd. Naar de tijd dat reizen met de trein alleen was voor de allerrijksten en waar dampende stoomlocomotieven nog de dienst uitmaakten op het spoor. Al deze antieke treinen zijn te zien bij het Spoorwegmuseum in hartje Utrecht, maar er is meer te doen dan alleen treinen kijken. Zo heeft het museum diverse tentoonstellingen en zelfs een spectaculaire attractie waar je zelf in een karretje langs levensgrote treinen en locomotieven suist.


Tip: is jouw kind helemaal fan van het Spoorwegmuseum? Dan kan hij/zij lid worden van de Rail Rookies Kidsclub en profiteren van mooie kortingen!

carlton-president-local-hotspots-cultuur-centraalmuseum

Centraal Museum


22 min 34 min


Het Centraal Museum laat je alle kunst en cultuur zien uit Utrecht. Van Rietveld tot Dick Bruna, maar bijvoorbeeld ook Moesman, Viktor & Rolf en het eeuwenoude Utrechtse schip. Deze gevarieerde collectie zorgt ervoor dat je geïnspireerd raakt tijdens je bezoek aan het museum. Het Centraal Museum bestaat al sinds 1838 en is daarmee het oudste stedelijke museum van Nederland. Het museum is gevestigd in een voormalig Middeleeuws klooster en heeft ook een grote binnentuin. Het is een heerlijke plek om te dwalen door de gangen en trappenhuizen, en waar je je kan laten verrassen door de diverse tentoonstellingen.


Tip: luister de eigen podcast vol verhalen over de stad, design, mode en natuurlijk kunst.

carlton-president-local-hotspots-cultuur-nijntje-museum

Nijntje Museum


23 min 30 min


Wat leuks doen met je peuter of kleuter? Ga dan naar het nijntje museum! Samen met nijntje en haar vriendjes ontdekken zij spelenderwijs hun wereld. De vrolijke wereld van nijntje begint bij haar thuis, zodra je het museum binnenstapt. Hierna neemt zij je mee op ontdekkingstocht en laat zij de kleintjes kruipen, zoeken, ruiken en dansen. In het museum hebben de ruimtes allemaal een eigen thema. Ook kunnen de kleintjes creatief aan de slag in het kunstlokaal.


Tip: vanwege dat het snel erg druk kan worden met kleine kinderen, is het verplicht vooraf je bezoek plannen.

carlton-president-local-hotspots-cultuur-museum-speelklok

Museum Speelklok


23 min 30 min


Bij Museum Speelklok word je meegenomen in de wondere wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten. Iedere dag laat dit museum bezoekers verrassende en vrolijke muziek horen vanuit alle hoeken van het museum! Een leuk dagje uit voor zowel jong als oud.

De zelfspelende muziekinstrumenten zijn er in alle soorten en maten: van heel kleine speeldoosjes, speelklokken en automaten tot grote carillonklokken, orchestrions, dans- en straatorgels. Deze instrumenten zijn allemaal te bewonderen en te horen in Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland!


Tip: er zijn altijd diverse tentoonstellingen te zien in het museum.

ONTDEK CARLTON PRESIDENT

one24_lunch_lr

Eten & drinken

Bij One24 proef je vondsten uit de Mediterraanse keuken, vermengd met Midden-Oosterse invloeden. Ontdek onze veelzijdige internationale, culinaire kaart.

deluxe_2_lr

Kamers

Elke hotelkamer heeft een heerlijke ambiance, razendsnelle WiFi, een verfrissende regendouche (of bad) en een heerlijk bed dat je mee naar huis wilt nemen.

carlton-president-hotel-arrangementen-wellness

Faciliteiten

Geniet in het hotel van heerlijk eten en drinken, ontspan in de wellness en daag jouw partner uit voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal! Ontdek alles wat je bij Carlton President kunt doen zonder het hotel te verlaten.