TOMAHAWK STEAK

Durf jij hem aan?

De tomahawk is voorzien van een dik stuk vlees van minimaal 5 cm dik! Talking about real meat! Daar zit een bot van tussen de 15 en 20 cm lang. In zijn geheel weegt het ongeveer 1,2 kg. Vanwege het bizarre uitelijk van deze heerlijke steak wordt hij ook wel de cowboy teak genoemd.


De Tomahawk komt uit de dikke en fijne rib in het ribstuk. Dit deel bestaat uit een rack van zeven ribben. De botten zijn licht gebogen en 15 tot 20 cm lang tot aan de klaprib. Op de botten zelf bevindt zich weinig vlees. Het meeste vlees bevindt zich tussen de botten.


De Tomahawk is voorzien van veel intramusculair vet, waardoor het vlees heerlijk mals is. Dit vet herken je aan de witte nerven die door het vlees lopen en wordt ook wel vetmarmering genoemd. Intramusculair vet zorgt ervoor dat de spier soepel blijft. Het is belangrijk voor de malsheid en de intense smaak van de tomahawk. Hoe meer vet, hoe malser en sappiger het vlees wordt.


De hoeveelheid van het intramusculair vet is onder andere afhankelijk van het ras, de voeding en de leefwijze van het rund. Het vlees van graangevoerde runderen bevatten meer vet dan grasgevoerde runderen.


Durf jij deze steak te proberen? Reserveer dan minimaal 1 dag van te voren jouw TOMAHWAK steak!

Hmmm wil jij de TOMAHAWK proeven?

De plank is per 2 personen voor 35 euro per persoon.

  • Een enorme TOMAHAWK STEAK
  • Weegt tussen de 1000 – 1200 gram
  • Sappig en mals
  • 2 verschillende soorten sauzen
  • Eindeloos veel groenten
  • Geserveerd met gepofte roseval aardappels  
  • Minimaal 1 dag van te voren reserveren


Nieuwsgierig? Reserveer dan een tafeltje voor deze heerlijke aanbieding. Schrijf in de laatste column van de reseveringstool onder 'opmerkingen' dat de resevering om de TOMAHAWK gaat!

×

Boek nu

Cookie Instellingen

Deze website gebruikt Cookies.

Meer informatie over het gebruik van cookies en gegevensverwerking vindt u onder onze Cookie- en privacy-policy .