Fietsen

Ontdek het eiland Voorne-Putten per fiets!

Kom je vanuit het drukke industriegebied het eiland Voorne-Putten opgereden, dan is het contrast enorm: van enorme olieraffinaderijen naar verstild landschap met pittoreske dorpjes, de duinen en de bossen. Voorne wordt ook wel de achtertuin van Rotterdam genoemd en waarom? Dat ontdek je vooral op de fiets.


Voorne en Putten, gescheiden door de historische scheepvaartroute, de Bernisse. Het gebied vol onbegrensde contrasten welke ook de vier gemeenten kenmerken: watersportstad Hellevoetsluis, natuurlijk Westvoorne, cultuurhistorisch Brielle en de mix van dorp en stad in Nissewaard. Stap over de grens naar een prachtig gebied waar je je kunt inspannen en ontspannen, opladen en ontladen.


Neem gerust uw eigen fietsen mee die u bij ons in een afgesloten fietsenstalling kwijt kunt. Wilt u liever fietsen huren? Wij beschikken over normale- en elektrische fietsen. Tevens hebben wij op aanvraag ook fietsen beschikbaar met een kinderzitje. U huurt al een fiets vanaf € 12,50 per dag. Neem gerust contact op over de mogelijkheden.

Rondje trappen

Beleef, geniet en laat u inspireren door de veelzijdigheid van het groene Voorne-Putten. Dit eiland heeft voor iedere fietsliefhebber iets te bieden.


Route Stijl & Staal:

De architectuurfietsroute ‘Stijl & Staal’ voert u langs een groot aantal gebouwen met een zogenaamde architectuurplaquette. Het idee van deze plaquettes is afkomstig van het toenmalige Nederlands Architectuurinstituut NAI (nu ‘Het Nieuwe Instituut’). Sommige gebouwen zijn niet in het bezit van de plaquette maar zijn gekozen vanwege hun historische of andere bijzondere betekenis.

Klik hier voor deze route van 25 km


Route Molen & Malen:

Het eiland staat vol met prachtige oude molens en gemalen. De molens op Voorne-Putten herinneren aan vroegere tijden toen het graan door de boeren met paard en wagen aangeleverd werd en door de molenaar met behulp van enorme molenstenen tot meel werd gemalen. Poldermolens zijn op dit deel van het eiland niet meer te vinden, de meesten zijn al voor 1930 door stoomgemalen vervangen. In elk dorp staat ook nu nog een eigen windkorenmolen. Ontdek ze allemaal.

Klik hier voor deze route van 53,1 km


Route Buggen & Bouwen:

Tijdens deze route ontdekt u het contract tussen oud en nieuw en tussen hoogbouw en poldergebied. Er is nergens zo'n groot contract te vinden op korte afstand als op Voone-Putten. Ontdek de verschillende bruggen die het eiland rijk is, dorpjes die u mee terug nemen in de tijd, de rust van de polder en moderne wijken.

Klik hier voor deze route van 35 km


Route Voorne & Verdedigen:

Overal op Voorne herinneren verdedigingswerken aan de eeuwenlange strijd tegen vijanden die het eiland door de ligging aan zee ongehinderd konden bezetten. Een hoogtepunt in de geschiedenis is 1 april 1572 toen de Watergeuzen Den Briel binnenvielen en een einde maakten aan de Spaanse bezetting. Drie eeuwen later werden ‘moderne’ verdedigingswerken aan gelegd, waardoor marinestad Hellevoetsluis en garnizoensstad Brielle een blijvend ander aanzicht kregen. Hellevoetsluis en Brielle liggen op nog geen 15 km fietsen van het hotel. Uiteraard is het ook mogelijk om per auto naar een van de vestingsteden af te reizen en dan uw ontdekkingstocht per fiets te vervolgen.

Klik hier voor deze route van 43 km


Kijk ook eens op de app van Route.nl. Via deze app ontdek je mooie fietsroutes vanuit ons hotel. Ook bestaat er een mogelijkheid om zelf routes toe te voegen! Geïnteresseerd in andere thema routes over het eiland Voorne-Putten? Kijk dan eens bij Op Voorne-Putten.

Ideale stopplek

Oplaadpunt voor jou én je fiets

Fietsen richting de horizon of puzzelend langs de vele fietsknooppunten. Met maar liefst 300 km fietspaden tot je beschikking kom je tijd tekort. Carlton Oasis is zelf ook nog eens een TOP (toeristisch overstappunt: knooppunt waar diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen). Alle reden dus om hier uw ontdekkingstocht te beginnen.


Ontspannen beginnen aan uw ontdekkingstocht of heerlijk een pauze nemen om uzelf en uw fiets op te laden? Bij ons kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie met iets lekkers maar ook voor een uitgebreid ontbijt, lunch of diner. Tevens vindt u bij ons routekaarten, fietspompen, voldoende ruimte om je fiets te stallen én een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Dus leg de fiets aan de stekker en doe zelf even uw benen omhoog.


Heerlijk uitgerust het eiland Voorne-Putten ontdekken? Kijk dan snel naar ons voordelige fietsarrangement!

×

Boek nu