Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Carlton Ambassador, uw lifestyle hotel in Den Haag.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en aanbiedingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!

Signature Recipe

Eggs benedict op Engelse muffin

Samen met onze Chef hebben wij weer een heerlijk recept om Pasen thuis nog fijner te maken: Eggs Benedict! Nu horen wij je al zeggen ‘maar zo een geporcheerd eitje is toch niet zo gemakkelijk te maken…?’ Wel met onze tips! Lees hieronder het recept van Chef Jeroen van Brecht.


Ga je het recept maken? Vergeet dan niet het resultaat met ons te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #carltonambassadordenhaag !


Eggs Benedict op Engelse muffin met Hollandaise saus serveer met ham of zalm.


Ingrediënten voor 4 personen:

Voor Hollandaise saus:

- 50 ml witte wijn

- 50 ml azijn

- 1 teen knoflook

- ½ theelepel gemalen peper

- 2 eieren

- 100 gram boter


Geporcheerd eieren:

- 4 eieren

- azijn


Engelse muffin (8 stuks):

- 300 gram bloem

- 7 gram gedroogde gist

- 6 gram zout

- 15 gram suiker

- 60 gram boter

- 1 ei

- 170 gram melk

- 15 gram maismeel



Bereiding:

Start met het maken van de Engelse muffin, hiervoor meng je het bloem, zout en gist met elkaar. Als dit gemixt is, voeg je hier ook de suiker aan toe. Vervolgens kun je hieraan de boter, ei en melk toevoegen. Kneed dit ongeveer 10 minuten voor een mooi soepel deeg. Maak er een bolletje van en laat dit een uur rijzen in de schaal. Kneed het daarna nog eens zodat alle luchtbellen die zijn ontstaan weer uit het deeg gaan. Bestuif een plank met een deel van de maismeel en rol hierover het deeg uit tot ongeveer 2,5 cm dikte. Hieruit kun je de vorm van de muffin steken. Tip: Heb je geen uitsteekvorm, gebruik dan een glas of schaaltje hiervoor. Laat het daarna nog eens 30 minuten rijzen, afgedekt met een vochtige theedoek. Daarna kun je de broodjes gaar bakken in een pan, ongeveer 5-6 minuten aan beide kanten.


Tijdens het rijzen kun je de hollandaise saus klaar maken. Meng de witte wijn, azijn, knoflook en peper met elkaar en breng dit aan de kook. Zeef het mengsel en voeg hier daarna 2 eidooiers aan toe. Klop dit au bain-marie gaar. Laat ondertussen 100 gram boter smelten en voeg het heldere deel van de boter toe aan de saus zodra het ei gaar is geklopt.


Voor het pocheren van de eitjes voeg je in een pan 3 delen water 1200 ml en 1 deel azijn (400 ml) toe, laat dit koken en daarna weer licht afkoelen. Draai daarna met een lepel of een garde een draaikolk in het water. Laat het ei vervolgens in de draaikolk in het water vallen. Zo blijft het ei zo veel mogelijk bij elkaar. Laat dit ongeveer 4 minuten pocheren. Spoel het ei daarna af in een bakje met water om de azijn resten eraf te spoelen.


Als alle onderdelen klaar zijn kun je beginnen met de opmaak. Leg een plakje ham of zalm op de Engelse muffin, daarop het geporcheerde eitje en daarover de saus. Eetsmakelijk!

Deel het resultaat

Signature Recipe

Versgebakken madeleines

Omdat we niet willen dat iemand onze madeleines een lange tijd moet missen, delen we ons 'geheime' madeleine recept met je. We hebben het recept enigszins wat aan moeten passen zodat het nog gemakkelijker thuis te maken is. Dit recept is gebaseer dop 16- 20 madeleines. Lees hieronder het recept van Chef Jeroen van Breacht. Eet smakelijk alvast!


Ga je het recept maken? Vergeet dan niet het resultaat met ons te delen via Facebook of Instagram met de hashtag #carltonambassadordenhaag !


Carlton Ambassador's madeleines


Ingrediënten voor 16 á 20 stuks:

- 160 gram eiwit (ongeveer 5 eieren) ⁠

- 170 gram poedersuiker⁠

- 140 gram bloem⁠

- 100 gram boter⁠

- 70 gram olijfolie⁠

- 1 theelepel citroen rasp⁠

- 1 theelepel vanillesuiker⁠

- 1 eetlepel citroen sap⁠

- snufje zout⁠

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle droge ingrediënten met elkaar (bloem, poedersuiker, citroen rasp, vanillesuiker, zout). Klop vervolgens de boter en de olijfolie in een aparte kom los en meng dit daarna met alle droge ingrediënten. Hier kun je vervolgens ook het eiwit en citroensap aan toevoegen en mengen. Verdeel het mengsel over de madeleine bakvorm en bak 8 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. ⁠

×

Boek nu

  • ​Beste prijs garantie
  • Ontvang €10 tegoed
  • ​Special offers

Cookie Instellingen

Deze website gebruikt Cookies.

Meer informatie over het gebruik van cookies en gegevensverwerking vindt u onder onze Cookie- en privacy-policy .