Green Key label

“De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan dat de wet- en regelgeving van hem verlangt. De GREEN KEY is een middel om het duurzame imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren.

Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveau's: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is.” Momenteel is het Carlton Oasis druk bezig met het behalen van dit Green Key certificaat.

Overzicht
Bij het Carlton Oasis streven we naar een duurzaam inkoopbeleid waarmee ook de markt gestimuleerd wordt naar een meer innovatiegerichte en duurzame aanpak van inkoop. Dit doen we door bij elke aankoop een bewuste keuze te maken, door de gehele productlevenscyclus van groei tot teruggang te onderzoeken en de mogelijkheid tot fair-trade, bio-gecertificeerde en/of streekproducten te overwegen. Bij de keuzes betreffende de inkoop van producten houden we rekening met het effect op het milieu en op de mensheid. Hierbij kijken we naar elk product en dienst op zich, waardoor de keuze van de leveranciers en de producten gebaseerd is op wat het beste is voor de omgeving en het milieu.

Beleid
Als deel van ons MVO-beleid om onze omgeving een gezonder en beter woon- en werkklimaat te maken, streven we naar het inkopen van producten en materialen die gecertificeerd zijn met een milieukeurmerk of die fair-trade, recyclebaar, bio-gecertificeerd, energie-efficiënt of streekgebonden zijn. We trachten ons afval zoveel mogelijk te beperken door het gebruik van composteerbare materialen en het scheiden van meerdere afvalfracties. Met onze grootste leveranciers hebben we een duurzaamheidsverklaring ondertekend waarin we concrete afspraken hebben gemaakt betreffende de ontwikkeling van een duurzamer beleid en een duurzame samenwerking. Ook geven we voorkeur aan leveranciers die een duurzaamheidsbeleid hebben en duurzame goederen leveren.

Doel
Het doel is om richtlijnen in kaart te brengen die de inkoop van duurzame producten en diensten stimuleren, zonder de prestaties van het Carlton Oasis te compromitteren. Bij de inkoop van producten wordt naar lange termijn besparingen gekeken in tegenstelling tot kostenbesparingen op korte termijn. We erkennen dat afval gereduceerd kan worden door het gebruik maken van herbruikbare producten en van composteerbare en recyclebare materialen. Door het kopen van biologische producten dragen we bij aan het creëren van een pesticidenvrije wereld en door de inkoop van streekproducten streven we naar het terugbrengen van de CO2 emissies die ontstaan door transport. Ter ondersteuning van dit initiatief zal het Carlton Oasis, als integraal onderdeel van het inkoopproces, vragen de leveranciers aan te geven wanneer er een alternatief product op de markt is welke fair-trade of eco-gecertificeerd is.

Het Carlton Oasis Hotel zorgt tevens voor een energiezuinige maatregel aangaande de verlichting. In het gehele hotel is energiezuinige LED verlichting aangebracht.

Carlton Oasis behaalt Gouden Green Key
Het certificaat van de Green Key is uitgereikt aan Carlton Oasis. Green Key is hét internationale keurmerk dat staat voor duurzame bedrijfsvoering in de hospitality sector. Carlton Oasis heeft het keurmerk in 2013 ontvangen.

Frederik Reimers – General Manager van het Carlton Oasis - is trots op het certificaat. ‘Het betekent dat we goed bezig zijn met duurzaamheid, MVO, het milieu en met onze omgeving. En dat moet ook wel. We willen meer doen dan de wet- en regelgeving van ons verlangt. Green Key houdt ons als organisatie scherp en motiveert ons steeds een stap verder te gaan. We zien het als een waardevol instrument wat verankerd is in onze werkzaamheden. Zo denken we dagelijks na over de effecten van het ondernemen in onze branche en laten we aan onze bezoekers ook zien dat we duurzaam bezig zijn. Natuurlijk wilden we als Carlton Oasis meteen goud en dit is ook gelukt!’
Green Key biedt toeristen, recreanten en zakelijke bezoekers de mogelijkheid makkelijker een zakelijke accommodatie te kiezen waar veiligheid, duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsidentiteit.

Behalve voor toeristen en zakelijke bezoekers is het ook voor overheden een keurmerk dat aangeeft dat de bedrijfsvoering een duurzaam karakter heeft. Criteria waar bedrijven aan moeten voldoen zijn:

  • duurzaam ondernemen
  • bewustwording van recreant en toerist
  • betrokkenheid personeel bij het milieumanagement
  • duurzame investeringen

Het Green Key keurmerk wordt voor één jaar toegekend en ieder jaar gecontroleerd. Naast het aantal verplichte maatregelen zijn er ook een aantal keuzemaatregelen toegepast, deze bepalen het niveau van de Green Key: brons, zilver of goud.


Kijk voor meer informatie op www.greenkey.nl.

lees meer Lees minder

Luxe overnachting
in de Sophia Suite

Lees meer
Open Sluit

ONTVANG €10 TEGOED
OM TE BESTEDEN
IN HET HOTEL*

Deze exclusieve extra is alleen geldig via deze website!

*Voorwaarden

  • Alleen geldig voor boekingen gemaakt via deze website en geldig per kamer, per verblijf en op alle gepubliceerde tarieven.
  • Een minimale extra besteding van €10,- in het hotel is vereist tijdens uw verblijf (aankopen bij derden uitgesloten). Zie de specificaties per hotel.
  • Geen geld teruggave mogelijk.
Sluit

BOEK VIA DEZE WEBSITE EN BESPAAR €10

Ontdek hoe

BOEK VIA DEZE WEBSITE EN BESPAAR €10

verblijf vanaf 115 .00

BOEK NU

Share